نصب، کالیبراسیون و راه اندازی سنجشگرهای پرتوی اعم از سطح سنج، ضخامت سنج، دانسیته سنج، در صنایع پتروشیمی، سیمان، کاغذ سازی، فولاد، ذوب آهن و غیره. تعمیر و تعویض قطعات و چشمه های پرتو زای سنجشگرهای پرتوی. تخلیه و بار گذاری چشمه های پرتو زا در کلیه سنجشگرهای پرتوی.
ساخت پلت فورم کمیت سنج ها و نصب و راه اندازی بیش از ۱۳۰ دستگاه سنجشگر هسته ای برای صنایع پتروشیمی، صنایع تولید سیمان، صنایع کاغذ سازی.
کالیبراسیون و تنظیم بیش از ۱۰۰ دستگاه سنجشگر هسته ای.
تعمیر و تعویض قطعات و سورس سنجشگرهای هسته ای.
سوالات متداول
آیتم اول
جواب شما
آیتم دوم
جواب شما
دستورالعمل اورژانس در کار با سنجشگرهای هسته ای
الف – روش كار در موارد اورژانس تامين كننده موارد زير می باشد:
1 – ارزيابی فوری از نوع و وسعت خطرات بعد از بروز هرگونه سانحه توسط مسئول فيزيك بهداشت
2 – اقدامات لازم براي برقراري آرامش
3 – روش هاي كنترل سانحه نظير استفاده از حفاظ، دور كردن افراد يا چشمه از محل تا فاصله ايمن، مونيتورينگ افراد يا تجهيزاتي كه از محل خارج ميگردند و كنترل دقيق ورود يا دسترسي به محل.
4- بلافاصله بعد از كنترل سانحه، مسئول فيزيك بهداشت با محاسبه يا از روي نتايج دزيمترهاي فردي، دز دريافتي افراد درگير در سانحه را برآورد می نماید.
- در صورت گم شدن يا آسيب دیدن چشمه يا اگر در نتيجه سانحه دز شخصي از حد دز بيشتر شود، مسئول فيزيك بهداشت مواردزیر را به دارنده پروانه اطلاع میدهد. دارنده پروانه :
- بلافاصله سانحه را همراه با ذكر اقدامات پيشنهادي براي برگرداندن وضعيت به حالت عادي به واحد قانوني گزارش خواهد داد.
- گزارش كاملي از سانحه با ذكر جزئيات مراحل و اقدامات لازم براي جلوگيري از وقوع مجدد چنين سانحهاي ظرف مدت 7 روز به واحد قانوني ارائه می گردد.
6 – نام و شماره تلفن افراد ذيربط جهت تماس در هنگام بروز سانحه بطوريكه به سرعت امكان دسترسي به آن وجود داشته باشد.
ب- پرتوگیری ناشی از سوانح
1- بر اثر اشکال در تجهیزات، مسائل کاری پیش بینی نشده، گم شدن چشمه یا برخی دلایل دیگر که در کنترل شرکت نمی باشد ممکن است برخی افراد دچار پرتوگیری شوند. پرتوگیری بی مورد ممکن است قبل از اطلاع از وقوع سانحه روی دهد. در صورت اطلاع یا احتمال وجود پرتوگیری ناشی از سانحه باید نسبت به مقابله با سانحه اقدام نموده و در صورت لزوم با واحد قانونی مشاوره گردد.
2 – در وقوع یک حادثه پرتوی در سنجشگر ها ممکن است نیاز باشد تا یک یا چند نفر جهت رفع سانحه مقداری دز دریافت کنند، در اکثر سوانح می توان از مقادیر دز دریافتی زیر جهت برنامه ریزی برای عملیات مقابله با سانحه استفاده نمود.
الف – 1000 میکروسیورت برای دز تمام بدن از منابع گاما و نوترون
ب – 15000 میکروسیورت برای دز دست و پا
ج – 6000 میکروسیورت برای دز پوست از پرتوهای کم انرژی
3 – در صورت وقوع یک سانحه گزارش مربوط به نوع سانحه، دلایل رخداد آن، اقدامات انجام شده در جهت رفع سانحه و فهرست افراد پرتوگیری کرده یا مظنون به پرتوگیری با ذکر میزان پرتوگیری به واحد قانونی ارائه خواهد شد.